Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.07.2011.

13:05

Srbija u polufinalu Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto joj je Janko Tipsarević pobedom doneo nedostižnu prednost od 3-1 protiv Švedske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je u četvrtom meču duela slavio protiv Mihaela Riderštada sa 6:2, 7:5, 6:3 i tako doneo odlučujući poen Srbiji.

U poslednjem meču Robert Linsted predao je Viktoru Troickom posle dva seta zbog povrede. Linsted je prvi set dobio sa 6:3, dok je drugi pripao Troickom rezultatom 6:4.

Srbija će se u borbi za plasman u finalu i priliku da brani titulu osvojenu prošle godine igrati protiv Argentine, koja je sa 5:0 pobedila Kazahstan. Polufinale elitnog takmičenja biće odigrano od 16. do 18. septembra u Beogradu.

Na samom startu meča i Tipsarević i Rideršted su bili veoma sigurni na svojim servisima i nijedan od njih nije uspevao da dođe do prilike za brejk. To se promenilo već u trećem gemu, kada je Tipsarević poveo sa 40:0 na servis Rideršteda i realizovao je drugu brejk loptu posle nove dvostruke servis greške Šveđanina.

Srpski teniser je nastavio veoma agresivno, i vrlo brzo je došao do prednosti od 5:1. U sedmom gemu Rideršted je prekinuo seriju Tipsarevića, koji je u narednom servirao za set i posle 33 minuta došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta viđena je slična situacija kao i u prvom, Rinderšted je lako poveo sa 1:0, samo što je potom došao do dve brejk lopte zahvaljujući greškama Tipsarevića i iskoristio je prvu. Srpski teniser je odmah uzvratio brejkom, a onda bez izgubljenog poena i izjednačio.

Rinderšted je potom uspeo da zadrži svoj servis, a iako je imao priliku da ga u narednom oduzme Tipsareviću, srpski teniser je izjednačio na 3:3. Njih dvojica su nastavili u istom ritmu i u naredna četiri gema, a u 11. srpski teniser je došao do novog brejka, a potom i drugog seta.

Šveđanin je uz probleme uspeo da povede sa 1:0 i u trećem setu, a fantastičnim servisima Tipsarević je bez izgubljenog poena odmah uzvratio. Obojica su u sledećim gemovima bili sigurni, pre nego što je srpski teniser došao do brejka i prednosti od 3:2. Tipsarević je potom Riderštadu prepustio samo još jedan gem i zasluženo slavio trijumf i plasman u polufinale Dejvis kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu